El Centre de Documentació de Medi Ambient (CDMA) us presenta un aparador virtual dedicat a l'aire, que s'inclou en l'Acció de sensibilització per coresponsabilitzar la població en la reducció de la contaminació del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire.
 
L'aparador és un web que recull recursos informatius sobre la qualitat de l'aire i temes que l'afecten, com l'energia o la mobilitat, amb l'objectiu de fomentar la sensibilització i la conscienciació ambiental.
 
L'aparador "Fem aire més net" té la voluntat d'esdevenir un punt d'accés que faciliti la identificació i localització de les fonts d'informació que es troben disperses en diversos webs i que provenen de diferents organismes i autors. 

Notícies sobre qualitat de l'aire

Les llars catalanes reduirien la seva factura energètica en 224 milions amb mesures d'eficiència

2012-04-04 17:31

El potencial d'estalvi energètic de les llars catalanes és del 7,95% de la seva factura, equivalent a un total de 224 milions d'euros. Aquesta és la valoració de la setena edició de l'Índex d'Eficiència Energètica presentat per GAS NATURAL FENOSA.

Article complet

Els descomptes per als vehicles d’alta ocupació s’implanten als peatges de la C-32 i C-33

2012-04-01 10:40

A partir d'aquest dimecres, els cotxes amb tres o més ocupants obtindran una bonificació del 40% a l'autopista del Garraf, la del Maresme i la C-33. El descompte per als vehicles d'alta ocupació (VAO) es pot sumar, en funció dels casos i els trams, a la bonificació per als cotxes ecològics i a la de recurrència.

Els conductors que circulin per la C-32, entre Castelldefels i el Vendrell, l’autopista del Maresme, entre Montgat, Mataró i Palafolls, i la C-33, de Barcelona fins a Montmeló, ja poden gaudir d’un descompte del 40% en la tarifa del peatge. El requisit per aprofitar-se’n és que els ocupants del vehicle sumin tres o més persones, i cal efectuar el pagament amb teletac. Amb aquest desplegament, l’objectiu de la Generalitat persegueix millorar la gestió de la mobilitat així com reduir els nivells de contaminació de la xarxa viària.

Article complet

El Govern castigarà els cotxes 'bruts' amb un augment de taxes

2012-03-15 17:16

Quatre mesos després de l'aprovació del pla de millora de la qualitat de l'aire (que va rebre llum verda del Consell de Ministres en l'última etapa del Govern del PSOE), l'Executiu del PP segueix sense donar-li curs.

Article complet

Tots els articles

Treballant per un aire net a l'aglomeració de Barcelona

Aquest document és un resum del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire a les zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric, que és l’instrument que el Govern de la Generalitat està implementant per millorar la qualitat de l’aire a l’aglomeració de Barcelona. ( Document pdf )

  

Vols conèixer la qualitat de l'aire per avui?

    

El pronòstic de la qualitat de l'aire a Catalunya és una previsió que es basa en un mètode estimatiu subjectiu realitzat per un tècnic a partir de:

  • les mesures enregistrades a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) els dies anteriors i la seva tendència
  • el pronòstic de les condicions meteorològiques
  • els canvis previstos en les fonts d'emissió (especialment el transport terrestre)

30 anys vigilant i millorant la qualitat de l’aire a Catalunya. Anuari 2013

Anuari de les dades de qualitat de l'aire 2013 de Catalunya. Aquesta publicació coincideix amb la celebració dels 30 anys de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), que es va crear l'any 1983, un cop aprovada la Llei 22/83, de 21 de novembre, de protecció de l'ambient atmosfèric.

  

Aire.cat

Aplicació per a mòbil per a consultar les dades de contaminació atmosfèrica està disponible tant per a sistemes operatius Android com Apple

Anuari de qualitat de l'aire a Catalunya 2014

S'ha publicat el balanç de la qualitat de l'aire 2014 elaborat a partir de les dades obtingudes de la Xarxa de Vigilància i Previsió de Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

Seguim la qualitat de l'aire a Twitter amb l'etiqueta: