Administració local

Reduir la contaminació atmosfèrica, un dels objectius del Pla de Mobilitat de Santa Perpètua de Mogoda

2013-07-03 12:58
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carme Araque, ha expressat que "cal treballar per implantar el Pla de Mobilitat de Santa Perpètua en tots els seus àmbits per tal de reduir la contaminació atmosfèrica". Araque ha realitzat aquestes manifestacions desprès de conèixer l'estudi de la qualitat de l'aire que s'ha elaborat amb les dades obtingudes per l'estació de control que es va instal·lar al parc de Miquel Segura al barri de la Creueta entre els mesos de desembre a febrer. L'objectiu era conèixer la influència de l'autopista AP7 sobre el municipi, observant l'evolució dels contaminants al llarg del dia. Carme Araque aposta per reduir els nivells contaminants a Santa Perpètua "fent servir els desplaçaments a peu i en bicicleta pel municipi i aplicant les mesures establertes pel Pla de Mobilitat local, per millorar la mobilitat però també per motius de salut pública".
 


 

Lliurament del Pla d’Acció per a la Millora de la Qualitat de l’Aire a Badalona

2013-06-18 16:55

Aquest Pla és el primer que elabora la Diputació en un municipi de més de 100.000 habitants. S'ha realitzat un inventari d'emissions, procedents de diferents focus, i s'ha fet una anàlisi de la qualitat de l'aire respecte els contaminants diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10), la qual cosa permetrà conèixer la situació de partida per poder elaborar un Pla amb les accions més adients per a la reducció de les emissions locals.

Article complet

Barcelona fa una prova pilot per a reduir la contaminació atmosfèrica de micropartícules

2013-05-06 17:31

Per tal de reduir la contaminació de micropartícules s’utilitza una substància química (CMA) que actua adherint les micropartícules al sòl i evitant que tornin a l’aire La prova pilot es durà a terme durant tots els mesos d’abril i maig al C/ Indústria

Article complet

Un nou autobús híbrid per anar a la platja

2013-04-12 12:08

Cedit pel fabricant Iveco, circularà de forma temporal transportant viatgers del sud del Baix Llobregat

Article complet

Lliurament del segon estudi per partícules PM10 a Granollers.

2013-03-15 14:50

En aquest estudi es fa l'anàlisi de la qualitat de l'aire per partícules de mida inferior a 10 micres; s'observa la seva evolució al llarg del dia, l'evolució setmanal, mensual i els resultats anuals al llarg de tres anys. Així com relacionar l'impacte del trànsit i la indústria sobre la qualitat de l'aire.

Article complet

Lliurament d'un estudi de la qualitat de l’aire a Sant Andreu de Llavaneres.

2013-03-15 14:49

A Sant Andreu de Llavaneres s'ha fet una anàlisi de la qualitat de l'aire amb l'objectiu d'observar l'evolució dels contaminants al llarg del dia, l'evolució setmanal i mensual.

Article complet

Montcada i Reixac s'adhereix a l'acord de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat per un aire més net

2013-03-12 11:43

 

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria de Medi Ambient, s'ha adherit a l'acord de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat per un aire més net que recentment han signat diversos municipis catalans en la 13a assemblea de la Xarxa a Lleida.
 

Acord de municipis catalans per reduir la contaminació atmosfèrica

2013-03-11 17:56

 

- L’Assemblea anual de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat aprova per unanimitat un acord per a la millora de la qualitat de l’aire dels municipis

- Els plans locals podran incorporar mesures de fiscalitat ambiental a través de la modificació de l’impost de circulació en funció de les emissions d’òxids de nitrogen i de partícules 
 
- El Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha incorporat a la Xarxa com a membre observador.
 

Girona+neta estrena vint vehicles elèctrics

2013-02-20 17:23

La incorporació d'aquests automòbils suposarà un estalvi de 30 tones de CO2 a l'any.

Article complet

Tarragona s'adhereix a la "Red de ciudades por la bicicleta"

2013-02-18 16:17

El Consell Plenari del passat divendres va aprovar l’adhesió a aquesta entitat que té com a objectiu impulsar la bicicleta com a mitjà de transport al medi urbà i de la qual ja en formen part més de 50 socis que representen a més de 100 ciutats espanyoles.

Article complet

Tots els articles
La Qualitat de l'aire a Diputacions i Ajuntaments

>> El vostre Ajuntament o Diputació també té cura de la qualitat de l'aire? Si ens ho feu saber, ho publicarem aquí!

cdma.tes@gencat.cat